Wat brengt deze winter ons voor modetrends?

De trends zijn subtiel. Een nieuw gebruik van stoffen, prints, kleurencombinaties, er komen telkens elementen van vroeger terug. Motief en print omarmen een retro uitstraling met grafische prints, van top tot teen.

Het valt op dat er veel aarde tinten aanwezig zijn in de collecties, zoals roodbruin, bruinoranje, oker en veel donkergroen tinten.

Grijs, diep donkerblauw en diep rood zijn favoriet.

De mode wordt over het algemeen wat breder/wijder vooral bij de mouwen en de schouders. En hoewel de slim fit broek populair blijft, worden broeken ook hoger in de taille en wijder in de pijpen. Rokken zijn langer en vallen over de knie.

Met de mouwen is duidelijk iets aan de hand deze winter. Ze zijn heel lang, hebben lintjes, strikjes, zijn gedeeltelijk gerimpeld of ze lopen gedeeltelijk wijd uit. Ook pofmouwen zijn weer te zien. Romantische mouwen dus, die wel stoer gecombineerd worden.

Van top tot teen dezelfde stof en/of dezelfde kleur en soms ook nog bijpassende schoenen. Vorige jaar werd dit verschijnsel ook al genoemd voor de kleur zwart. Dit jaar gaat het voor alle kleuren op. Ook voor denim. Kleding uit één stuk of losse kledingstukken die allemaal bijna of helemaal dezelfde kleur hebben.

Verschillende ontwerpers lieten grove netpanty’s zien onder hun jurken en rokken. Panty’s met grote gaten, soms ook gedragen over een panty met een andere kleur. Ook een trend die we eerder zagen, bijvoorbeeld in de jaren ’20, ’50 en ’90 van de vorige eeuw.

Het mannenpak is wel een item dit najaar. Grote verscheidenheid aan grijze kostuums. Grijs is natuurlijk ook een modekleur dit seizoen. De kostuums variëren van vrouwelijk tot hele mannelijke modellen, ook vaak uitgevoerd in opvallende prints.

Veel jasjes zijn opgesierd met applicaties en borduursels. Denim jacks of spijkerjacks blijven populair. Ook het van top tot teen spijkerpak is vaker te zien. Beetje jaren ’70 stijl.

Leer is al een paar seizoenen populair en dat blijft nog wel even zo. Natuurlijk veel zwart leer, maar opvallend zijn jacks van donkerrood en groen leer. Verder zijn er veel luxe stoffen als fluweel, lurex, metallic en brokaatachtige stoffen.

De shawl blijft een onmisbare accessoire; Hoe groter hoe beter, in veel verschillende prints, langwerpig of vierkant, kunnen we niet missen in onze garderobe.

 

Share This